top of page

Coop Stationsstaden nominerade till "Årets delidisk" i Dagligvarugalan

”Vi vill vara en butik som överraskar och inspirerar”

Glatt gäng från butiken och deras delikatessavdelning
Glatt gäng från butiken och deras delikatessavdelning

Coop Stationsstaden i Kävlinge har tagit sig in bland topp tio i landet när Dagligvarugalan delar ut priser till de mest framstående aktörerna i branschen. Nomineringen gäller butikens delikatessavdelning, som under de senaste åren blivit ett dragplåster för både Kävlingebor och kunder från grannkommunerna.

När vi går in i butiken möts vi som vanligt av flera trevligheter, ny druvsort att pröva på, fina uppställningar av mat som gör handlingen än trevligare. Vi ser butikschef Evelina i samtal med några kollegor vid delidisken. Glatt hänvisar hon oss vidare till de i Delikatessen som vunnit och introducerar oss till Adam som ansvarar för delikatessen.

– Vi är otroligt stolta över att ha blivit nominerade. Det är ett kvitto på allt det arbete vi gör tillsammans i butiken, säger Adam, ansvarig för delikatessen.


Motivering: fräscht och nytänkande


Kategorin som Coop Stationsstaden tävlar i premierar butiker som kombinerar hög kvalitet och nytänkande i sitt färskvaru- och delikatessutbud. Enligt nomineringen är det just den goda blandningen av klassiker och nya, fyndiga koncept som fått butiken att sticka ut.


– Vi tror att det är vår kombination av noggrannhet, kreativitet och lokalt fokus som gjort skillnaden. Vi vill hela tiden förnya oss, men också hålla fast vid det som uppskattas mest, förklarar Adam.


Egenproducerade räkmackor och hållbarhet i fokus


Ett av de stora dragplåstren är de egenproducerade räkmackorna, men även dagens färdiga kalla rätter lockar många kunder. Butiken har dessutom satsat på att minska matsvinnet – istället för att slänga kan produkter också reas ut.


– Vi vill jobba smart och hållbart. Det handlar både om miljö och om att kunna erbjuda bra mat till våra kunder varje dag.


I delikatessdisken finns också ett starkt inslag av lokala leverantörer. Holms kött från Landskrona, Kävlingepastej, leverkorv och Blomband från Marieholm är några av de produkter som märks tydligt i utbudet.


Personalen tar med sig engagemanget


För personalen är nomineringen en extra energiboost – men Adam menar att engagemanget funnits långt innan.

– Våra kollegor har alltid haft högt engagemang och tagit med sig nya idéer. Nomineringen har snarare bekräftat det vi redan gör bra, berättar han.


Kunderna har också varit snabba med att visa uppskattning. I sociala medier sprids bilder på butikens populära räkmackor, och satsningen på lösviktssushi från Rydebäck har fått mycket positiv feedback.


– Vi får ständigt höra ”kolla vad ni har!” från kunderna. Det är en fantastisk känsla, säger Adam


Tävlingen går vidare i Malmö


Den 7 oktober avgörs regionfinalen för Götaland i Malmö. Där är Coop Stationsstaden med bland de tre nominerade. Den som vinner där går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholm.


– Bara att vara topp tre i Götaland känns stort. Oavsett hur det går i Malmö så är vi redan vinnare i våra kunders ögon, avslutar Adam med ett leende. Vi från Keflinge posten håller tummarna och hejjar på inför den 7:e oktober.

Annons / Reklam för: Compriser och Wexthuset 
t.jpg
t-1.jpg
bottom of page